Trendigast: tråkigt hår

Vill du ha det trendigaste håret 2016? Det är egentligen ganska enkelt. Allt du behöver göra är ingenting. Låter det tråkigt? Det finns sätt att gå runt det, för att få ett hår som ser ut som ingenting med lite ansträngning.

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om trenderna för 2016. Bland annat har vi skrivit att en trend som återkommit är modet från 1970-talet med utsvängda jeans och blommiga långklänningar. Även pluffsiga blusar och ballongkjolar är återkommande och likväl har håret följt. Utöver mode och kläder går vi i inlägget även lite snabbt in på det här med hår också. Bland annat skriver vi:

För den som vill ha långa, tjocka lockar men inte har hårkvaliteten kan handla löshår online bland annat. För if you can’t make it – fake it!

Och fake it til you make it är verkligen en mening som är helt rätt för årets Tjej med färgglatt paraplysommarhår – men med en twist. I år är det nämligen det naturliga som står i fasen, precis som på 70-talet, men alla vet även att naturligt inte är det ultimata eftersom det går att få till det något snyggare med lite bra produkter. Därför är det bättre att tänka ”Försök se så naturlig ut som möjligt men använd färg, toning och hårspray om det är vad som krävs. Men absolut trendigast under sommaren, blir du som helt enkelt klarar av att hålla det helt naturligt. Även om få lyckas.

Sommarhår 2016

I Sverige är ”råttfärgad” en klassisk och lätt tråkig hårfärg men just den är faktiskt trendig i år. Vad man däremot kan göra för att den ska kännas lite roligare är att mörka till utväxten lite alternativt ljusa upp topparna, då blir det lite mer liv i håret och mer av en frisyr. Självklart kan du även leka dig fram med olika frisyrer som gör håret lite roligare. En mycket trendig frisyr för sommaren 2016 är det kortklippta, antingen som en snygg page eller som ett helt snagg. Det ska vara enkelt och bekvämt.