Trendspaning 2016

Trendspaning 2016

Ingen säsong, i modevärlden, är den andra lik. Och det är kanske det som är det allra roligaste med just mode också. I dag skriver vi om vad som trendar just nu och inför sommaren 2016.

13216527-woman-legs-in-heels-shoes-handbag-in-handI Damernas Värld kan en läsa mer om just vårens och sommarens viktigaste och mest framträdande trender. För det är dags att verkligen frossa i alla härliga detaljer och mönster som präglar detta 16e år efter millenniumskiftet. Tre ord är flamenco, discopaljetter och latinotakter. Men även denim på denim, militärmode samt all about the 90’s.

Några trender som det särskilt skrivs om i artikeln är just paljetter a la sent 1970-tal. Tänk Studio 54 och glammig, skimrande rouge på kinderna tillsammans med ett stort lockigt burr på huvudet. Från 1970-talet hämtar vi också den lite mer stiliga byxdressen, som gärna får komma in i finsalongerna denna säsong. Förutom detta är det som nämnt också mycket spansktinfluerat i modet, samt mycket volanger – på nästan allt. Puffiga blusar och ballongkjolar är helrätt samt jeanstyg i allt från byxor, till kjolar, jackor och skor!

Sedan, förutom flörten med 1970-talet är det fortfarande en stark trend att leva ut anti-modet på 1990-talet med streetstil och sportiga kläder samt långa skinnkappor som hänger tungt på axlarna och gör att en alltid ser lite blöt ut. Ett superhyllat modemärke som kommit igen är bland andra Vêtements, och dessa är värda att hålla ett extra öga på under året.

Och håret då?

Vad är det för hår som är inne då? I Expressen kan vi läsa om flera olika frisyrer som trendar under året, från krusigt 90-talshår, naturliga färger till långa bobs – så kallade lobs .Ombre och Sombre samt andra liknande varianter på hår som går över i andra nyanser – börjar falna så smått. För den som vill ha långa, tjocka lockar men inte har hårkvaliteten kan handla löshår online bland annat. För if you can’t make it – fake it! Låt dig inspireras av livfullheten i årets trender.