Sportskorna som sätter trenden

Sportskorna som sätter trenden

Med mode och trender så vet man aldrig vad som kommer att komma härnäst. Det kan vara en frisyr som alla ska ha, det kan vara att man bär kjol utanför byxorna eller något helt galet. I dagsläget är det sportskor från Nike och inga mindre än Nike Air Max som gäller. Vad är det då som är så speciellt med skorna? Jo de är inte bara en sportskor utan också en snygg sneaker med högre sula. De är onekligen säregna och därför har de nu slagit den gamla skoveteranen Converse.

Skor och just skotrender ser oftast likadana ut, det handlar om att skorna ska se speciella ut. Det kan alltså inte bara vara en helt vanlig sko som skapar en helt galen trend där alla ska ha samma och lika. Denna gång är det Nikes sko Nike Air Max som fått stor uppmärksamhet, de finns dessutom i många olika utföranden och modeller och är därför extremt populära. Billiga är de dock inte så som med alla trender så är det långt ifrån alla som kan ha riktiga märkesdojjor. Om vi ser tillbaka bara några år så kunde man se hur jätten Converse helt tog över marknaden när det kom till sneakers skon. Från att ha varit lite ute så vart det helt plötsligt trendigt och inte minst rockigt att ha en tygdojja med stjärnan på sidan. Vi kan kolla ännu längre tillbaka i tiden för att se vad det var för sko som var populär:

  • Klackskor har överhuvudtaget varit en fantastisk uppfinning för många kvinnor, det har varit allt från pumps till kilklackar och detta har tiderna påverkat. På 70-talet var det höga platåskor som gällde, både för kvinnor och män.
  • På 80-talet var det pumps som gällde och helst med färgglad palett. Det var nämligen mode med färgstark pallet såsom skrikrosa, turkos och lysande gult. Håret behöver vi inte ens go in på. För männen var det vita sneakers och uppvikta jeans, både på ben och armar.
  • Om vi ser på början av 2000-talet så var det stövlar i all ära, med spetsig tå. Män skulle dock ha skateskor som var lite för stora och dessutom ha byxor som hängde nedanför kalsongresåren.