Vårens skotrender är här

Äntligen är april månad här, och den har börjat bättre än vi vågat hoppas med strålande sol och klarblå himmel. Uteserveringarna på Medborgarplatsen har öppnat och var överfulla under påskhelgen. Några andra säkra vårtecken vi börjat se är fler och fler skinnjackor, krokusar i rabatter och Ray Bans som börjar dyka upp på var och varannan nästipp. Det har börjat rycka i våra vår-nerver och nu skriker våra soltörstiga själar efter sol, värme, tussilagos, picknickar, rosévin och sommarkänslor! För att snabba på processen mot riktig vår och sommar kan man till exempel skaffa nya vårskor – på http://www.stylepit.se/kvinna/damskor/skor finns ett stort urval med alltifrån bekväma sandaler till landstället till snygga pumps att bära på årets första grillsession. För att göra det lite lättare att välja skor inför våren har vi här listat några av säsongens stora skotrender:

 

  • Träskor. Och då inte främst den ”traditionella” träskon som vi såg vår morfar sätta på sig innan han gick ut för att klippa gräsmattan, utan den modernare varianten som mer liknar en sandal eller ett par pumps. Snyggt och bekvämt!
  • Motsvarigheten till ovanstående trend – tygskon. Denna sko ser vi år efter år, nytt för denna säsong är att den finns i oändligt många färger och mönster. Vitt, blått, rosa, prickigt, mintgrönt, blommigt – you name it!
  • Remsandalen. Detta är gladiatorsandalen 2.0, skulle man kunna säga. Skillnaden är att remmarna nu är mycket tunnare, nästan som snören. Hetast är de i naturfärger som cognac, beige och vitt.
  • Gummistövlarna har äntligen blivit moderna! Efter att fler och fler kändisar synts i dessa skor, framför allt på olika leriga festivaler, har de blivit helrätt och finns nu i regnbågens alla färger. Mest rätt blir du i ett par ljusrosa eller solgula!

 

När du väljer skor är det, förutom själva utseendet på skon, även viktigt att de är bekväma så att du slipper få ryggproblem och andra tråkiga biverkningar. Tänk till exempel på fenomenet med de ”klacklösa” skorna som kom för några år sedan. De kritiserades redan från början av såväl fotspecialister och modeexperter och har nu så gott som försvunnit från våra skohyllor. Det är de flesta av oss glada för både ur hälso- och modesynpunkt!