Black Friday lockade till shopping

Nu under den stora readagen Black Friday, som tagit Sverige och svenskarna med storm, fanns det en hel massa designerkläder från de stora märkena att shoppa för en lite billigare peng. Det kan nämligen bli ganska dyrt annars.

 

I ett tidigare inlägg skrev vi om svenska pärlor på modehimlen, som Acne, Filippa K, Whyred, Annsophie Back, Carin Wester, Dagmar, och Fifth ave. Shoe Repair bland andra. Märken som helt enkelt sätter svensk stil och svenskt mode rätt på kartan. Detta kunde man köpa på Black Friday bland annat.

 

Årets stora readag

 

 

Det var nog ett fåtal som missade förra fredagens största rea, enorma reklamkampanjer och marknadsföring via allt från sms till mail för att inte tala om på tv – berättade om den svarta fredagen med sina extra billiga priser på allt från kläder till hemelektronik och andra produkter. Många nappade på betet och valde att handla, både i fysiska butiker och online på nätshopparna.

 

Det visade sig att hela var tredje svensk köpte något under Black Friday-rean och man räknar med att svenskarna totalt shoppade för drygt fem miljarder kronor när de fyllde butiker i köpcentrum och gallerior runt om i landet. Vi shoppade 46 procent mer än vad vi gjorde samma dag i fjol – något som visar på att dagens popularitet växer och förmodligen kommer vara ännu större nästa år. Var sjätte person som handlade något under svartfredagen säger i en undersökning att de handlade åt sig själva, var tionde person handlade enbart julklappar. En av fyra uppger att de handlade både saker till sig själv men dessutom julklappar. Det visar sig att det har blivit en dag som många väntar in och ser som ett tillfälle då de passar på att köpa saker som de funderat länge på att köpa.

 

Postnord hanterade hela 719 000 paket under helgen som gick och det är en ökning med hela 51 procent om man jämför med förra året. En hel del med andra ord, samt många fler än de prognoser som e-handelsföretagen själva har lämnat. Läs mer här.