Svenska pärlor

Acne, Whyred, Filippa K, Annsophie Back, Carin Wester, Dagmar, och Fifth ave. Shoe Repair är några märken som sätter Sverige på kartan och som gör att vi kan lysa upp vår höstgarderob. Acne, företaget som är ett mindre imperium, började med att sälja jeans. Nu säljs deras kläder i 45 länder till över 700 återförsäljare. Om detta säger Acnes styrelseordförande Mikael Schille följande:

Vi har valt att fokusera på Skandinavien och viktiga modestäder som London, Paris och New York. Det är viktigare att göra färre ställen bra, än att finnas överallt.

Vem är du?

Att vi visar vilka vi är genom vårt yttre är något som hängt med i alla tider och som kommer följa med oss in i framtiden också. Vill vi vara den som handlar på Gina Tricot eller den som lägger ner hela sin lön på ett par pumps från Whyred och i mitten av månaden leva på nudlar och vatten. Det spännande, och det lite tråkiga är att vi ibland döms och dömer andra beroende på märket vi bär. Ett stort härligt tack ska framföras till att vintage- och second-handbutiker som främst säljer kläder från svenske designers och andra stora märken.

Svensk framtid!

Den Svenska framtiden ser ljus ut. Hela tiden dyker det upp nya talanger. Mini Market med de tre systrarna är bara ett av dem. Sedan behöver de svenska pärlorna inte vara en månadslön dyra: Cheap Monday har gjort sin succé på att kränga billiga jeans och nu blivit ett av Hipsterkidsens favoritbutik. Vad framtiden har att visa i sin spåkula ser riktigt bra ut. Sverige är ett stabilt land och vill gärna visa framfötterna.

Sist, men absolut inte minst finns det massor av rabatter från www.gratislandet.se som du kan ta del av om du vill piffa upp garderoben och vara redo för vintern.