Vad hände med skådespelarna efter succén?

Tidigare har vi skrivit om hur det ryktas om att en ny Sen and the City-film kan vara i görningen, något vi ännu inte fått svar på. Men en sak vi dock kan vara på är vad som hände med skådespelarna efter att succéserien som filmerna bygger på slutade.

filmrulle2I Sex and the City-serien, och lite i filmerna också för den delen, får vi följa med skribenten Carrie Bradshaw i hennes liv och följa hennes funderingar kring kärlek och jaken på den sanna lyckan samtidigt som vi också fick stifta bekantskap med hennes bästa vänner. Till dem hör den allt så cyniska och smått bittra Miranda, hoppfulla Charlotte och hennes längtan efter äktenskap och sedan Samantha och hennes sexuella erövringar som allt som oftast får de övriga kvinnorna att tappa hakan. Och skådespelarna då. I titelrollen ser vi Sarah Jessica Parker som Carrie, Cynthia Nixon som Miranda, Kristin Davis som Charlotte och Kim Cattrall som Samantha – alla fyra mest kända för just dessa roller, men i en sammanställning hos Expressen får vi veta vad som hände efter succéerna på vita duken och efter serien:

  • Sarah Jessica Parker: precis som i serien är Parkers status i privatlivet fashionista men har också medverkat en hel del filmer och setts i en rad olika modesammanhang, hon har exempelvis varit ansiktet utåt för bland annat klädkedjan Gap och Nutrisse hårfärger. Hon har också lanserat en del egna saker inom mode såsom klädkollektionen ”Bitten”, skokollektionen ”SJP Collection” och parfymerna ”Lovely” och ”Covet”. Sarah Jessica Parker är sedan 2007 gift med skådespelaren Mattew Borderick som hon också har barn med.
  • Cynthia Nixon – har fortsatt med skådespeleriet synts i både film och på Broadway, men mest känd är hon för sin roll som talesperson för cancer efter att hon år 2006 diagnostiserades med sjukdomen. Hon är också sedan 2012 gift med Christine Marinoni.
  • Kristin Davis – har, precis som Parker och Nixon, hållit liv i skådespelandet och synts i en del reklamfilmer och har tillsammans med kedjan Belk lanserat en accessoarkollektion samt att hon precis som Nixon agerar talesperson. Både för välgörenhetsorganisationen Oxfam och för en organisation som tar hand om utsatta elefanter vilket hon också prisats för. Davis är privat om sin civilstatus men år 2011 adopterade hon en dotter.
  • Kim Cattrall – var den mest etablerade skådespelerskan när serien drog igång men har sedan dess synts allt mindre även om hon precis som övriga också haft en del filmroller och uppträtt på Broadway. Sedan år 2008 är Cattrall singel, men har med exmaken gett ut en bok vid namn ”Satisfaction: The Art of the Female Orgasm”, och det om något påminner oss om hennes rollkaraktär Samantha!