Trendigt snygga naglar

Det finns mycket som det går trender i när det gäller hur vi utsmyckar oss själva, och en av de sakerna som har fått extremt mycket fokus de senaste åren är naglarna. Vi använder oss av en massa olika nagellack och verktyg för att skapa spännande mönster och annat spännande, och det är rätt fantastiskt vad man kan göra med sina naglar egentligen! 

Vi använder kläder, vi fixar vårt hår, vi håller oss rena, vi sminkar oss och sist men inte minst så fixar vi med våra naglar. Det finns de mer grundläggande sakerna som att klippa och måla naglarna med ett färgglatt eller transparent nagellack, men sedan går det att fördjupa i all oändlighet, och det finns extremt mycket du kan göra med naglarna. Lösnaglar, nagelförstärkningar eller andra former av nagelförlängningar som man gör på salong är det många som intresserar sig för och lägger en slant på, och som följd finns det väldigt många nagelsalonger som alla har sin specialitet. Vi bryr oss helt enkelt en himla mycket om naglarna, och kanske är det för att det är en form av utsmyckning som sitter direkt på kroppen, det är inte ett smycke eller liknande som man kan välja att ta av eller inte, det är något vi har hela tiden, och de sakerna som vi alltid har och som folk lägger märke till, ja de tycker vi om att använda oss av till olika saker. Naglar i en viss färg kan förändra hela ens outfit, och med rikligt utsmyckade naglar kan vi skapa ett konstverk! Och om du vill ha ett exempel på hur mycket naglar faktiskt kan påverka så kan du ju ta som exempel när Emma Green Tregaro visade upp sina regnbågsfärgade naglar på Friidrotts-VM i Moskva tidigare i år. Naglarna och sina glada färger representerade hennes stöd för HBTQ-rörelsen i Ryssland som fått ta mycket stryk efter att Ryssland införde sina anti gay-lagar, och det blev enorm uppståndelse efter Green Tregaros naglar. Där har du ett exempel på hur naglar påverkar, naglar är politik!

Den perfekta manikyren 

Vill du också ha perfekta naglar? Det är kanske inte så svårt som du tror att fixa till riktigt snygga Naglar! Här är våra bästa steg-för-steg-tips!

  • Börja med att ta bort gammalt nagellack och rengöra händerna. Ta gärna ett handbad där du tar en skål med varmt vatten och en mild tvål som du låter händerna vila i under fem minuter, torka rent med en handduk och för ner nagelbanden så de inte ligger upp på nageln.
  • Fila naglarna, allra helst med en skonsam glasfil. Den sliter mycket mindre på naglarna, och det bästa är om du inte gnuggar filen fram och tillbaka utan för den åt ett och samma håll!
  • Polera naglarna och börja sedan med ett baslack. Lägg sedan på två lager av det färgade lack du vill ha, och avsluta med ett härdande och snabbtorkande överlack. Här är Seche Vites topplack en av de stora favoriterna, det torkar hur snabbt som helst och du målar det på färglacket medan det fortfarande är vått, så man slipper gå runt och vänta på att lacket ska torka mellan varven!

Smörj gärna dina händer och nagelband dagligen med en fet handkräm, det mår naglarna mycket bra av! Lycka till med manikyren!