Trendigt att sy egna kläder

Tröttnat på att aldrig hitta rätt kläder i butikerna? Då ska du definitivt testa att själv sy kläderna du drömmer om – det är både roligt och ganska enkelt när du väl lärt dig hur du ska göra.

En trend som länge hållit i sig är att sy sina egna kläder. Allt som behövs är egentligen bara att köpa hem Rosahusets trikåtyger och börja skapa. Förutsatt såklart att du vet hur du ska gå tillväga, men det viktigaste är inte att kunna utan att försöka. Ingen är bäst från start, men det går att öva upp sina färdigheter och varför börja med något svårt när du kan välja något enkelt?

”Bland det enklaste plagget man kan sy är en kjol med mycket vidd. Den behöver bara passa på ett ställe – mot midjan. Det behöver inte ta alltför lång tid heller och du får snabbt ett resultat. Kanske ska du börja med att kopiera ett plagg du redan har? Studera det och se vilka detaljer som behövs. Ska det vara dragkedja i? Eller resår i midjan?” läs fler tips här.

Kläder som passar perfekt

Det värsta som kan hända när du syr egna kläder är att resultatet inte blir som du föreställt dig. Men en positiv fördel som du kanske inte tänkt på är att du kan skapa kläder som har den perfekta passformen för just din kropp. Det i sin tur kan ge dig en bra kroppsacceptans, det menar i alla fall Maria som länge sytt sina kläder själv. Till Västerbottens-Kuriren säger hon till exempel att i en butik så kan du prova tio par byxor som inte passar vilket ger dig en urusel kroppsacceptans och så småningom gör att du tänker att det är fel på dig och inte på byxorna du prova – vilket är en känsla som försvinner när du syr själv eftersom det då är mönsterkonstruktionen som måste justeras och inte dina lår eller höfter. På så vis kan snart skapa kläder som är skulpterade för just din kroppstyp och det kommer definitivt hjälpa till att ge självförtroendet en boost.