Trender och mode – Hipster

Det är inte trosan vi talar om utan stilen; hipster. Det var redan på 40-talet som de coola svarta jazz-snubbarna byttes ut mot vita män med intresse för jazzdansen. Dessa kallades fritänkande och var dåtidens amerikanska beatniker. Idag handlar Hipsters om något helt annat och trots att agendan sägs vara frigörelse så är det betydligt mer luddigt än så.

En hipster beskrevs tidigare som avslappnad och komiskt lagd mot det ironiska hållet och vara utan pengar var ett aktivt val. Detta passar även in på dagens hipsters och det är svårt att få ett genuint samtal utan sarkasm. Idag finns det dock både manliga och kvinnliga hipsters, likheterna är många och den långa smala kroppsformen är önskvärd för dem båda. Svarta kappor och blåa tunna mössor är även det en stil som de båda anammar. Hipsterkulturen anses vara unikt i de egna ögonen men för de som ser hipsters ihop ser definitivt likheten då alla klär sig exakt likadant, en manifestation för unikheten utan att vara unik. Hur du blir en hipster och följer deras trend är:

  • Kasta alla dina Gillette rakprodukter och hårvårdsprodukter, här handlar det om att odla skägg om det är möjligt för männen och ha ruffsigt och okammat hår för tjejerna.
  • Byxorna ska vara tighta, uppvikta eller kort och ha en unisex stil som gör dem pösiga för tjejer i skrevet och slappa för männen över höfterna.
  • En kappa eller en parkas är ett måste, likaså en tunn mössa som sitter tight på huvudet.