Trender inom solglasögon

Den svenska sommaren lider mot sitt slut, även om det fortfarande är några soldagar kvar. Om du har råkat trampa på dina solglasögon, och vill hitta ett par nya för att skydda ögonen från UV-strålning under de sista sommardagarna, tänk då på att köpa ett par som funkar även nästa år.

Så vad är det då som gäller för nästa säsong? Vi har gjort en liten genomgång.

Det riktigt stora är runda solglasögon, av alla typer. De riktigt djärva väljer helt cirkelrunda, antingen smala metallbågar à la John Lennon eller tjockare bågar, som ser ut som de designades av en futuristisk konstnär på 30-talet. Solglasögon i dessa modeller kan man köpa billigt från saltopeppar.se.

Solglasögon på strand

Om man inte vill vara fullt så djärv kan man välja några mer fyrkantiga bågar, som ändå tydligt drar åt det runda hållet. Här finns det många modeller att välja mellan. En av de allra snyggaste är Persols modell 3075, som dessutom är hopfällbar. Hopfällbara glasögonbågar blir lätt lite klumpiga, men Persol är ju experter på det här sedan länge. 3075 gör ingen besviken i detta avseende: de är till och med något smäckrare än flera av märkets klassiska modeller. Persol har naturligtvis även flera runda bågar i sitt sortiment. En av de nyaste heter 3091 och har inspirerats av äldre kameralinser.

Den andra stora trenden för nästa säsong är spegelglas. Så här skriver Metro om glasen:

Redan förra våren fick vi en försmak på den här säsongens största trend, spegelglasen. Blått, rosa, rött – våga välja fritt bland regnbågens alla färger, för i vår är hela färgkartan aktuell. Låt din omgivning speglas i din stjärnglans.