Tre tips för manlig skönhet

Tre tips för manlig skönhet

Genom historien har det framförallt varit kvinnlig skönhet som legat i fokus men faktum är att även män prisats för sitt utseende genom tiderna. Beroende på tidseran har män genomgått allehanda metoder för att bli så attraktiva som möjligt. Men hur betraktas manlig skönhet idag och vad anses vara ideal?

Idag är det okej att se ut lite som du vill, och ser du dig omkring upptäcker du att män har många olika stilar. Det finns dock vissa saker som anses vara särskilt attraktiva hos män och här får du tre tips på vad killar kan göra för att bli så snygga som möjligt.

Satsa på håret

Tittar du på filmstjärnor och modeller kommer du snabbt se att de alla har imponerande frisyrer. Ett lite vilt utseende som Jason Momoa eller en välansad look som George Clooney – deras hår gör dem alla ännu mer attraktiva. En tredjedel av alla män börjar uppleva håravfall redan i 30-årsåldern och det är ofta en källa till ångest. Som tur är går det att göra något åt saken, exempelvis hårtransplantation & hårimplantat som nu för tiden ger otroligt naturliga resultat. Du kan välja bland flera olika områden att behandla, inklusive:

  • huvudet
  • ögonbrynen
  • skägget

Det finns många orsaker till håravfall, inklusive genetiska och livsstilsrelaterade, och medan du kan göra vissa saker som exempelvis se över kosten, göra PRP behandlingar eller använda särskilda schampon är det ofta en del av det naturliga åldrandet. Självfallet kan du också satsa på en helt skallig look så länge det är vad du vill och känner dig mest komfortabel med.

Blicken och leendet

Vid undersökningar där personer tillfrågats om vad de tycker är attraktivt hos män så är blicken och leendet särskilt viktiga. De reflekterar både personligheten och humöret. En undflyende blick kan verka lite suspekt eller ett tecken på ointresse, medan en klar och pigg uppsyn ger ett friskt och glatt intryck. Pärlvita tänder är bland det snyggaste som finns hos både män och kvinnor.

Hel och ren

Oavsett om det är en vild rockare eller en prydlig affärsman så är hygienen viktigast av allt; det är stor skillnad på hur Robert Pattinson eller Brad Pitt ser ut på en bra eller dålig dag. Ge dig själv en ordentlig hudvårdsrutin och se till att du är fräsch i alla lägen – det kommer uppskattas av fler än du kanske tror.