Tankar om hår och frisyrer

Ett samtalsämne som alltid är hett när det kommer till trender och utseende är hår. Denna älskade och hatade sak vi har på huvudet. Ja, på andra ställen också för den delen men kroppsbehåring eller generande hårväxt är en helt annan diskussion. Idag pratar vi om håret vi har på huvudet och vad man ska göra med det.

Även om det självklart finns trender och mode när det gäller hår också så är det positiva med håret att man faktiskt kan följa helt och hållet sin egen känsla och vad man själv trivs och passar i utan att behöva känna att man är omodern. När det kommer till håret på huvudet, dess form och färg så är faktiskt det allra viktigaste att du har en längd, färg och frisyr som passar just ditt utseende, din ansiktsform, dina färger och din övriga stil. Sen om detta är helt rätt enligt trendsättare och frisörer eller inte, är faktiskt mindre viktigt. Självklart finns det massa trender inom hår och frisyrer också men långt ifrån som det finns trender inom mode och kläder.

– Jag försöker undvika att klippa lugg på mina kunder på sommaren. Den ligger i ögonen, man blir inte solbränd i pannan och det blir varmt och svettigt, säger Bobby Onducu.

Även om man mer eller mindre kan strunta i hårtrender så kan det vara bra att tänka säsongsbetonat när man väljer att ändra sin frisyr. Att raka av sig håret som kille, eller tjej, kanske inte är ultimat mitt under den kalla vintern men kanske däremot är jätteskönt under sommaren. Vad gäller tjejer kanske vi hellre har lite längre och lättskött hår under sommaren som är enkelt att sätta upp i hästsvans eller knut när vi ska sola, bada eller bara är varma. På sommaren är det också mycket viktigt att ha bra hårvårdsprodukter som skyddar håret mot till exempel sol och vatten. På www.funkyhair.se hittar man ett stort utbud av allt man kan behöva.

Ett tips för att hitta rätt frisyr för din ansiktsform och dina färger är att gå till en bra frisör och få en analys. Är det några som är experter på att se vilken frisyr och färg som passar vilken person så är det helt klart frisörer.