Skapa en bra hudvårdsrutin

Skapa en bra hudvårdsrutin

Nu för tiden ska det krävas mycket för att kunna ta hand om hyn på rätt sätt. Du ska gärna använda dig av flera olika produkter från bra tillverkare och som är dermatologiskt testade. Det kan kännas jobbigt att dag och natt behöva ha rutiner, men sanningen är att en god hudvårdsrutin kan hjälpa dig att bli av med ett flertal olika hudproblem.

Vilken hudvårdsrutin som passar dig bäst beror på vilken typ av hud det är som du har. En hud som är torr behöver en annan typ av behandling än den som är fet eller till exempel har problem med akne. Ett tips är att besöka en hudterapeut för att få en ”granskning” av din hud. Hudterapeuten kan hjälpa dig att se vad som skulle behövas för att få ordning på just dina problem. Om du använder dig av smink är det naturligtvis viktigt att du ser till att tvätta av detta noga varje kväll. Du kan använda dig av en bra rengöring, fortsätta med en toner och därefter avsluta med en dagkräm, gärna med solskyddsfaktor i sig. Under natten passar en fetare nattkräm som får ligga på och verka.

Köpa hudvård online

Portrait of young woman with moisturizing cream under her eyeVill du köpa professionell och dermatologiskt testad hudvård kan du vända dig till https://www.hudoteket.se/sv/varumarken/dermaceutic.html på nätet. Här hittar du mängder med olika typer av produkter från bland annat Dermaceutic. Den här produktserien hjälper dig att få din hud att se mycket fräschare och renare ut, men den går även in på djupet och hjälper huden att må bättre även inifrån. Ett flertal av deras produkter innehåller SPF, vilket är solskyddsfaktor. Även under vintern är det viktigt att skydda huden mot solens strålar.

Idag finns det många krämer och rengöringsprodukter som säger sig vara ”allt i ett”. Visst kan de fungera riktigt bra, men det bästa är ändå om du satsar på produkter som är specifikt framtagna för de olika områdena och hudtyperna. Den känsliga och tunna huden under ögat kan till exempel inte absorbera fetare kräm och en ögonkräm kan behövas för bra resultat.