Så väljer du trendiga och bra skor

Det är alltid roligt att spana in nya skotrender. När du ska investera i nya skor är den viktigaste aspekten att skorna är fotvänliga. Som tur är finns det nuförtiden riktigt bra fotriktiga skor som oftast rimmar med det senaste trenderna.

Closeup,Photo,Of,Woman,And,Man,Legs,In,Jeans,,PantsMed ett nytt år kommer nya skotrender. Under 2021 syns både nya och gamla trender. Retrosneakers, stilrena loafers och färgglada sandaletter med remmar har aldrig varit mer rätt än nu. Dessutom har ballerinaskon och träskon gjort comeback inför sommaren. Det kan vara trevligt att uppdatera skohyllan med några trendiga modeller men tänk på att några av dina skor bör vara fotriktiga skor. Om du köper skor som är bra för fötterna tar du hand om och skyddar fötterna från skador och onödigt slitage.

Om du vill ha fotvänliga skor ska du kolla in svenska skomärket Cinnamonskor som har skor för alla fötter. De har kängor, pumps, sandaler och mycket mer. Till sommaren kan ett par sandaler med korksula i en färgglad färg vara ett bra val. Om du har några problem som exempelvis hallux valgus finns det skor för dig också. Förut har du varit tvungen att prioritera bort mode och trender om du ville ha fotriktiga skor men nu finns trendiga skor som är bra för fötterna. Komfort ska inte vara en stilfråga.

Dåliga skor kan ge smärta i kroppen

Lower,Back,PainAtt ha bra skor är inte bara bra för fötterna utan för hela kroppen. Dåliga skor kan nämligen orsaka knäskador, ryggont, nackproblem och höftproblem. Det är en bra investering för din hälsa att ha skor som passar dina fötter. Dessutom brukar skor av bra kvalitet hålla längre än billiga skor som lätt slits eller går sönder. Kvalitetsskor kan du ha under en lång period. Det är värt att lägga några extra kronor på skor som håller länge. När du ska köpa nya skor kan det vara bra att satsa på några olika slags skor som du kan ha vid olika tillfällen och under olika delar av året. Tänk på att ha speciella träningsskor när du tränar och inte vardagssneakers som inte är byggda för träning.

Skotrender 2021

Eftersom det finns bra skor som är trendiga kan du ta inspiration från årets skotrender när du ska välja nya skor. Loafers är en väldigt eftertraktad sko, och det är också en skön sko. En klassiker som gör storstilad comeback är träskon som också är både bekväm och snygg. Träskon är dock ingen sko du går långt i men korta turer i trädgården eller på stan går bra. Under våren och sommaren är remsandaletter snygga att bära om du ska på fest.

Även flipflop-sandaletten är helt rätt. Tänk minimalistiskt och stilrent när du väljer sandalett. En ballerinasko är också en sko som är helt rätt under sommarsäsongen. Det finns många ballerinaskor som är fotriktiga. Välj gärna en modell som går i barockens tecken. Sneakers är alltid mer eller mindre trendigt och i år är det old school sneakers som gäller. Det finns bland annat bowlinginspirerade sneakers och färgglada sneakers med retrosula.

Skotrender 2021:

  • Träskor
  • Remsandaletter
  • Ballerinaskor
  • Platåskor
  • Slingbacksko med spetsig tå