Så får du drömsovrummet

För att få ett trendigt och mysigt sovrum ska du satsa på fina och stilrena inredningsdetaljer. Det är detaljerna som kommer att vara avgörande för stämningen i rummet. Satsa även på snygga och härliga textilier.

Vintage,Background,With,Retro,Alarm,Clock,On,TableOm du vill ha ett riktigt drömsovrum ska du satsa på detaljerna. Om inredningsdetaljerna följer samma färgskala som resten av inredningen och om textilierna matchar varandra kommer du att få sovrummet du alltid drömt om att ha. Att exempelvis satsa på en klassisk analog väckarklocka är en väldigt snygg detalj som kan göra mycket för helheten. Det finns väldigt många fina stilfulla väckarklockor som du kan välja mellan. Den kommer att lyfta ditt nattbord till nya höjder. Matcha klockan med en blomma och en lampa för att få en bra dynamik. Om du lever ihop med en partner kan ni ha varsin klocka som matchar varandra. En klassisk analog väckarklocka är dessutom mycket trevligare och bättre än en digital. All teknik bör vara bannlyst från sovrummet för att få en god natts sömn.

Bestäm en stil för sovrummet

Att bestämma en stil eller ett tema är en bra idé för att få en röd tråd i sovrummet. När du får till en bra helhet kommer rummet att upplevas som genomtänkt. Att ha en personlig touch är trendigt i sig och något som håller över tid. Du kan även satsa på några snygga designklassiker till sovrummet. De är alltid trendiga och något som du kan ha år ut och år in. Satsa på några få detaljer för att det ska vara stilrent. Tänk på att ställa dem synliga. Att ha en snygg fåtölj eller en finare stol att sitta på är perfekt i ett sovrum. Satsa på sittmöbel i en lite finare variant.

Textilier gör sovrummet mysigt

Satsa på textilier och en mysig matta för att få den där härligt inbjudande och mysiga stämningen i sovrummet. Att sätta ner fötterna på en lurvig mysig matta är en fantastisk känsla. Att bädda sängen med kuddar och inbjudande textilier är också ett bra knep. Det brukar vara lagom med 2-6 stycken kuddar men allt beror på hur stor din säng är.