Rusta dig inför vintern

Nu när vintern är här är det dags att tänka om lite när det gäller vår garderob och våra skönhetsrutiner. En kort kjol och ett par ballerinaskor funkar inte särskilt bra i minusgrader, och ett knallorange eller pastellrosa nagellack passar troligen bättre på sommaren. I takt med att det blir allt mörkare ute klär vi oss också i mörkare, dovare färger och i mjuka, varma, sköna material. Vår make up tar även den sig lite mörkare, mer nedtonade uttryck. Ett par bärfärgade läppar eller ett mörkrött nagellack gör sig fint mot vinterblek hud.

Vägra frysa

I vår del av världen innebär vintern för det mesta snö, iskyla och många minusgrader. Det gör att urvalet av vad vi tar på oss begränsas något i och med att vi måste tänka komfort och inte bara utseende. Det är väl värt att investera i en riktigt varm och skön jacka, samt ett par varma, fodrade kängor – få saker är så jobbiga som att frysa! Numer finns mängder av olika jackmodeller att välja mellan, och man behöver inte se ut som en Michelin-gubbe bara för att termometern visar 15 minusgrader. Det finns till exempel jackor med ankdun som är relativt smala i sin silhuett, och dessutom figursydda kappor i varm ull för den som föredrar en mer klassisk look.

Mörka sotningar och rena borstar

Smink är något som vi människor använt i över hundratusen år (vilket du för övrigt kan läsa mer om här), och vi kommer antagligen fortsätta att använda det i minst hundratusen år till! Som med allt annat går det trender i smink- och skönhetsvärlden. Vi har sett alltifrån blå ögonfransar och svarta läppar till vit kajal och så kallade ”caviar nails”. Vintern 2012/2013 är det mycket mörka ögonskuggor som gäller, och sotningar är mer rätt än någonsin. På naglarna gör du rätt i att satsa på färger som oxblodsrött, midnattsblått och mossgrönt. Något många ofta glömmer bort när det är dags att inventera sminkväskan är att byta ut sina makeup-borstar med jämna mellanrum. I dessa borstar samlas alla möjliga bakterier, och även om man såklart kan hålla dem rena genom att tvätta borstarna bör man även skaffa helt nya lite då och då.