Rodebjer, Dagmar, Hope eller Whyred?

När det kommer till den svenska moderscenen så finns det många bra märken som bärs av människor världen över. Och visst är väl det häftigt? Dessa kläder sitter som en smäck men det har sitt pris. Att få ett hål i plånboken om du väljer att shoppa loss är något du bör räkna med. Men, å andra sidan så kan man väl känna att man lever? Och när vi människor både blivit mer modeintresserade men även vill ta mer samhällsansvar så blir det en självklar övergång till att gå från H&Ms massproduktioner till att köpa plagg med mer kärlek i. Men, vilka finns bakom dessa namn?

Personerna bakom framgångsföretagen

Här följer några korta meningar om vilka som ligger bakom de stora märkena. Detta för att snabbt ge dig en lite bättre bild av att det finns en vision och stark kraft bakom, och för att göra det enklare för dig att handla hos dessa butiker. Låt oss börja med märket Rodebjer. Grundaren heter Carin Rodebjer och är född och uppvuxen på Gotland. Hon har vunnit flera priser – allt från Guldknappen 2005 till årets modedesigner tre år i rad. Vilket inte är illa, och när man ser på hennes kollektioner så förstår man varför Rodebjer är ett så populärt märke. Låt oss hoppa från en kvinna till en man och gå in på företaget Whyred. Här är det Roland Hjort som håller  i tyglarna och namnet ”Whyred” är taget från hans morfar som var konstnär då han svarade att röd var favoritfärgen, varpå journalisten frågar: ”Why red? Och Sven X:et Erixon svarar Why not? I samma liga ligger även Hope som startades av Ann Ringstrand och Stefan Söderberg och har inspiration från klassiskt nordiskt mode och militäruniformer. Eller märke som ligger helt rätt i tiden. Från en kvinna, till en man till två personen och nu till tre systrar så kommer vi fram till Dagmar. Även detta ett märke är visionen att vara konstnärligt chic och locka trendmedvetna. Vilket de gör oerhört bra.

Surfa in på deras sajter och låt dig inspireras av vackert mode för att sedan spara din lön i några månader och sedan shoppa loss. För vad är roligare än att gå och bära på en mängd kassar med snygga plagg i?