Missa inte accessoarerna

Accessoarerna är det som gör stilen, sant eller falskt? Lite sanning bakom ligger det helt klart, men en måste erkänna att det helt klart är helheten som gör stilen, med eller utan accessoar. Trots det är accessoarer otroligt viktiga, det kan vara rockabilly-tjejen som vill ha sin bandana snurrad runt sitt huvud för att ta inspiration från 50-talets hemmafruar. Eller så kan det vara den stilmedvetna och märkesföljeslagaren som inte kan leva utan sin märkesväska. Det sätter pricken över i:et, helt klart.

En handväska med körsbärsmönster eller en kuvertväska med silverdetalj, dessa två symboliserar två helt olika stilar och den ena passar inte med aftonklänningen medan den andre inte är en perfekt matchning för en rockabillyklänning. Hur man mixar och matchar är otroligt viktigt från allt som handlar om stil och färg. En väska kan verkligen skära av i färgkombinationer och det vill man helt klart inte, därför är de vanligaste väskorna svarta, eftersom svart passar med det mesta eller med allt helt enkelt. Men det går att välja andra färger utan att förstöra hela sin look och det kan självklart vara bra att äga flera väskor för att matcha och bättre passa sin stil. Alla bör exempelvis ha minst en svart skinnväska i sin ägo. Samtidigt är det alltid smidigt att ha något i tyg som inte blir lika tyg, om det inte är jeanstyg såklart. Färgerna går att matcha oavsett om det är två skrikiga färger, titta bara på alla flaggor i världen, så mycket färg och så lite det skär. Några tips på vägen är:

  • Leopard, tiger och djurmönster från kattdjur gör sig väldigt bra tillsammans med rött. En liten röd kuvertväska och ett rött skärp till den tighta leopardklänningen är helt klart en bra kombination.
  • Gult, blått, rött och grönt är alla färger som ingår i färgpaletten och därför är det lätt att mixa och kombinera mellan dessa. För att inte göra för rörigt intryck så är det bra att hålla sig till två färger åt gången.
  • Vissa färger är verkligen inte okej att kombinera, såsom rosa och lila. Blått och brunt kan fungera om det är i rätt ton, men var försiktig.