Kungafamiljens stil på Nobelfesten

Det är något speciellt att se de där vackra skapelserna till aftonklänningar varje år på Nobelfesten. Några som alltid imponerar – och inte minst bjuder in till diskussion är Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prinsessan Sofia och Prinsessan Madeleine. Hur ser de ut i år?

De flesta skulle nog inte säga att egen stil och bestämd klädsel hänger ihop, men så är inte fallet gällande kungafamiljen. Deras sätt att klä sig – trots att det är förväntat av dem, har ändå kommit att bli till en sorts personlig stil. Prinsessan Madeleine har en typ av klänningar, likaså Silvia, Sofia och Victoria. Det går att se deras olika personliga stilar i val av klänningar som görs till olika festligheter och de väljer ofta svensk design.

Månader av förberedelser

För att kungligheterna ska få rätt aftonklänningar till exempelvis Nobelfesten behövs det flera månader av förberedelser. Drottningens och prinsessornas klänningar är alltid i fokus under Nobelfesten, skriver Expressen. Och så var det detta år också. Därför är det också extra viktigt hur de ser ut, eftersom de faktiskt syns mycket i denna typ av sammanhang som representerar Sverige.

Svensk design

Drottningen och prinsessorna har tydliga personliga drag i valen av klänningar. En tydlig trend som syns hos dem alla är att valet ofta faller på svensk design. Victoria gillar Pär Engshedens klänningar och hans designstil, Prinsessan Sofia brukar vända sig till Ida Sjöstedt och Madeleine gillar Fadi el Khourys och Lars Wallins kreationer. Det har alltid också varit viktigt att koordinera olika färger att drottningens och prinsessornas färgval inte ska krocka med varandra, och inte heller stilarna på aftonklänningarna. Drottningen vågar ofta bära färg och satsar alltid på elegans, prinsessan Madeleine brukar klä sig ljusare, Kronprinsessan Victoria brukar variera lite och överraska och prinsessan Sofia har haft både färg och mer lågmälda färger.