Kom i form till sommaren

VI har tidigare skrivit om saker att ordna inför sommaren – som att få lite slätare hy och längre fransar. Men nu när det faktiskt är flera månader kvar innan det återigen blir dags för bikini och shorts, kan det vara en god idé att börja se över vilka möjligheter du har att komma i form.

Det handlar inte om att vara snygg för andra, men däremot att känna sig snygg – och det gör man genom att ta hand om sin kropp. Att träna ordentligt och äta rätt borde vara en självklarhet för alla, men så är det inte.

Vi bjuder på 3 tips om hur du kommer i form till sommaren:

  1. 7826628-morgon-gymnastikFör det första: börja träna. Det du bör göra om du vill komma i form är att träna så ofta som möjligt – men självklart kan du variera din träning. Försök att ha som mål att bli svettig minst 6 dagar av 7. Vissa dagar bör du ta i lite extra, kanske gå ut och springa? Andra dagar räcker det med en ordentlig promenad. Du kan variera hur du vill men målet ska vara att du blir svettig. Alla har vi olika förutsättningar och du vet själv vad du klarar av.
  2. Välj bort fel mat. Du ska fortsätta äta gott och mycket. Att svälta kroppen gör bara att du samlar på dig mer fett än vad du behöver, du går på sparlåga. Ät istället rätt mat, det vill säga: bra fetter som kyckling, lax, avokado och nötter. Undivk alltid alkohol, mat med socker i och pasta. Det är mat som inte kommer att hjälpa dig ner i vikt. Blir du sötsugen? Testa lite kvarg med fun light. Det brukar ta bort det värsta suget – och snart du vant dig vid din nya kost.
  3. Aldrig socker! Socker är inte bra för någon – det är viktigt att veta. Dessutom finns det socker i väldigt mycket – till och med i dina kryddor! Om du börjar läsa innehållsförteckningen på det du köper kommer du snart att se hur mycket det faktiskt är, även i mat du inte trodde det skulle vara socker i. Ta bort allt socker, det är det bästa. Då kommer du att se resultat. Tvivlar du? Läs här om Ewa som gick ner 25 kilo enbart genom att skippa sockret.