Inred hemmet naturligt och trendigt

Heminredning är hetare än någonsin och det finns alltid många kula trender att hålla utkik efter. Oavsett om du har en tjock eller tunn plånbok finns det mycket du kan göra för att snitsa till runt omkring dig. Med stora och små detaljer kan alla rum få en ny look som både är intressant och mysig.

Tips och råd från experterna i kombination med din personliga smak och kreativitet kan du få ett drömhem utan like. Du hittar allt du behöver för att dekorera hemma hos nolhagahem.se och här får du ett flertal tips för fina och trendiga förändringar. Just nu är det naturen som gäller och du kan med några enkla förändringar ge ditt hem en helt ny känsla.

Ta hem naturen

hemFöremål av naturliga material som trä, glas och järn är en av de stora trenderna enligt inredningsmagasinet Residence som alltid tar pulsen på strömningarna inom design. Speglar med träramar, stora och små träbord och vinlådor i återvunnet trä är alla vackra och funktionella, och rummet lyses upp vackert med ljusmanschetter i glas och ljusstakar i gjutet järn. Lägg en vacker ullpläd på soffan för mysiga tv-kvällar och plantera örter eller blommor i en träkorg med handtag som får stå i köksfönstret.

Ett annat sätt att få in naturen i ditt hem är blommor, både levande och konstgjorda. Konstväxter är extremt realistiska nu för tiden och kräver ingen skötsel så att även du med bruna fingrar kan njuta av en vacker mimosa eller en palm i kruka. För en härlig vårkänsla kan du inreda med blommiga kuddfodral och baljor med vattenarrangemang av blommor och ljus. Till julen kan du skaffa en vacker serveringsbricka med julstjärnor eller gardiner och bordsdukar med domherrar och granar.

Lugn och ro

Att ha det fridfullt i hemmet är mycket viktigt och allt fler sömnexperter påpekar hur avgörande det är för hälsan och sinnesron att sova gott. Genom att inreda sovrummet med vackra, lugna färger och ha bra mörkläggningsgardiner infinner sig både välbehaget och sömnen med automatik. Välj mjuka ljus för en mysig atmosfär och skaffa lakan och kuddar i härliga material som bomull och satin. För dig som lider av sömnproblem finns det också så kallade tyngdtäcken som ger en skön och trygg känsla och med en snygg och bekväm morgonrock blir morgonrutinerna lättare att utföra.

Glöm inte barnen

guldÄven barn tycker att det är kul med inredning och här är trivseln också viktig. Låt ungarna välja mellan sött och gulligt eller intresseinriktat: vad kan vara roligare än att ha påslakan med traktorer eller dinosaurier när du är en knodd? Just för barnrummet är det numera väldigt inne med temabaserade inredningar och du kan till exempel göra rummet till en liten prinsessdröm eller en tuff fotbollsmiljö. Barn kan vara rätt så ombytliga och just därför är det bäst att satsa på detaljer som är lätta att byta ut. Den ena stunden är det hästar och kattungar som gäller, den andra hajar och bilar. Hemmet ska vara en källa till glädje och trivsel och med rätt inredning blir det en fröjd för stora som små.