Hösten är viktigaste säsongen

Alla årstider har sin alldeles egen charm, men när det kommer till mode så vinner hösten alla gånger. Det finns nog inte så många som kan säga emot där. 

Varför hösten är en sådan stor vinnare är nog för att den svettiga och lata sommaren är över. En tid så vi inte vill ha på oss så mycket plagg utan nästan bara klä av oss. När hösten sedan trillar in så är många hungriga på att få klä upp sig och spatsera omkring med en ny snygg garderob. Kläder blir allt mer viktigt, och vi har tidigare skrivit om när det kommer till att ta studenten och att man nu bör köpa upp sig på två uppsättningar för att vara så het som möjligt.

Tänk murrigt och makt

Hösten är en årstid av te och vackert ljus. Ska du tänka färger så kan du tänka att blodröd, mörklila, mossgrön och andra murriga färger är rätt just nu. Även den lite mer Gotiska stilen blandat med en viss romantik. För ordet makt är ett viktigt ord att tänka på som du bör bära med dig när du lämnar hemmet. Det är på hösten man börjar åter ta tag i sitt liv och sin karriär,och att ha en garderob fylld av plagg som skriker makt gör att du enklare kommer dit du ska.

Det är även viktigt att gå din egen väg, men vill du ha inspiration ska du ta det av de stora modeskaparna. Och sedan är det kul att redan nu blicka framåt mot kommande kollektion och vara först, här kommer några ord från Carin Wester om våren:

”årens kollektion ”Sakura story” är inspirerad av traditionella dräkter från fjärran östern där vi jobbat med olika viktekniker och plisseringar för att ge plaggen olika rörelser. Klänningar och byxor och kappor släpar i golvet och ärmar är överdimensionerade, detta för att framhäva alla strukturerade tyger vi valt till kollektionen.” (läs mer)