Handledsvärmare är både trendigt och välgörande

Att bära handledsvärmare blev trendigt för en massa år sedan och den trenden håller i sig än idag. Men kanske inte av samma anledning som förr – att bära detta plagg har nämligen visat sig inte bara vara snyggt utan även välgörande för den som bär dem.

Handledsvärmare är ett bra plagg att bära för den som fryser då varma handleder gör att man snabbt får upp värmen i resten av kroppen tack vare att vi har så stora pulsådror precis där. Men det är inte bara för att bli varm som många använder den här typen av plagg. Man bär dem både för att det är snyggt och för att det är terapeutiskt. Värmaren är både behaglig att ha på sig och ger stöd åt handlederna, liknande på samma sätt såsom handledsstöd gör men på ett mer bekvämt sätt kort förklarat. När värmen ökar så ökar även blodcirkulationen och det i sin tur hjälper till att lätta å både muskelspänningar och ömhet samtidigt som vi faktiskt blir piggare. Så att trenden från i fjol, att just bära handledsvärmare vilket bland annat Vestmanlands Läns Tidning skrev om, hänger sig kvar även i år är inte så förvånande. Det bästa med plagget är dessutom att man både kan köpa färdigstickade sådana och även att man kan sticka dem själv.

Handledsvärmare för bättre cirkulation

Just varför handledsvärmare blivit så populära är inte svårt att förstå. De är både snygga och enkla att tillverka själv, om man har lust och kan sticka vill säga, och de går att köpa i butik. Sen att de hjälper en att hålla sig varm är mest en bonus. Vad som är främsta fördelen är dock som nämnt att de hjälper till att bättra cirkulationen, men då ska värmarna vara i rätt material. Så vad är rätt material då? Merinoull kort sagt. Det materialet gör plagget enkelt att bära och värmer upp en väldigt snabbt efter att värmaren tagits på. Sen kan du även bättra cirkulationen ytterligare genom att dricka något varmt, i svenska YLE tipsar man om kryddthe gjort på grönt eller svart the där man adderar ingefära, kanelstång och chiliflagor. Sedan finns det an massa andra saker du an göra för att öka cirkulationen, några av dessa finns att läsa här.