Gå på salong – en trend

Gå på salong – en trend

Allt fler tar steget och kliver in på skönhetssalonger med jämna mellanrum. Man kan rent av säga att det går en trend i att ta hand om sitt yttre för att må bättre på insidan. Vilka hudvårdsbehandlingar som är mest populära ska vi titta på här.

För det första finns det ett brett spektrum av skönhetskliniker att välja bland, speciellt i storstadsregionerna. Hos dem kan du oftast boka online eller gå till kliniken. Ju bredare urval av skönhetsbehandlingar du vill ha, desto mer omfattande är kliniken oftast, https://www.inskinity.se/ är ett exempel på en klinik som erbjuder de allra mest efterfrågade behandlingarna.

Det vill vi ge vår hy!

Oavsett ålder brukar vissa hudbehandlingar vara mer populära än andra. Även unga personer tenderar att vilja behandla rynkor, om än i förebyggande syfte. Just för rynkor finns det dock en mindre uppsjö att välja mellan när det kommer till behandlingar.

  • Botox
  • Fillers
  • IPL laser
  • Skinbooster
  • Kemisk peeling

Vissa som har mer rynkor än andra väljer en kombobehandling med eller utan intervaller, dock är det viktigt att inte överbehandla hyn utan låta den vila mellan varven.

Fransbehandlingar

Det blir även alltmer populärt att låta behandla sina ögonfransar gärna tillsammans med ögonbrynen för ett enhetligt intryck. Har du väldigt ljusa fransar och ögonbryn kan du färga dem och samtidigt göra ett franslyft eller förlängning. Ny teknik kommer hela tiden och det som räknades som farligare förr är helt enkelt betydligt säkrare idag.

Dermaroller föryngrar!

En något mer smärtsam behandling, dock med bra resultat på acneärr, vanliga ärr och hudbristningar, är dermaroller eller skinroller som den också kallas. Med ett litet sterilt instrument med titannålar, skapar man pyttesmå hål i huden som sedan återhämtar sig och skapar nytt kollagen. Det behövs ofta ett intervall på några veckor och kanske upp till 4-6 behandlingar beroende på omfattning, men huden blir både slätare och får jämnare ton. Räkna emellertid med att känna lite smärta när nålarna går in i huden. Om du vill kan du be om lättare bedövningssalva men det är en smaksak. OBS! Se till att inte ha småsår eller aktiva finnar, då kan bakterier spridas.