Fyndvaruhuset blockar dyra e-handlare

Nätshopping är för många synonymt med billig shopping och fynd, och en marknadsplats som saluför sig just son en plats för billig shopping med god chans till bra fynd är inga mindre än handelnsplattformen Fyndiq – och nu meddelar man att e-handlare som säljer sina produkter dyrare än vad deras konkurrenter gör kommer att blockas från att sälja sina produkter hos Fyndiq.

Att shoppa smart och billigt är det många konsumenter som vill göra, men vart ska man då handla? Att vara billigast på nätet är det många butiker som påstår sig vara, vem som faktiskt är det är dock svårt att säga med hundra procents korrekthet. Men ett företag som kommer riktigt nära detta påstående är Fyndiq som nu meddelar att man plockar bort e-handlare som säljer sina produkter dyrt. Till tidningen ehandel.se säger Fyndiqs vd Fredrik Norberg:

”- Vi är ju ett fyndvaruhus på nätet. Om en produkt har ett pris som ligger på tionde plats på Prisjakt så passar inte det med vad våra kunder förväntar sig av oss” – läs hela intervjun här.

Varför det kan vara så stor prisskillnad på produkter mellan olika e-handlare förklarar Fredrik är på grund av att många handlare faktiskt inte är medvetna om att deras prissättning är ”helt off” vilket också gjort att Fyndiq nu börjat kontakta sina e-handlare om detta. För är det något som Fyndiq är kända för så är det just ”fynd” och definitionen av fynd, såsom Fyndiq ser det, handlar om att det ska vara en kombination mellan produktens pris, kvalitet och hur lång leveranstiden för att få hem produkten är. Att vara billigast är alltså inte det viktigaste, men det är en del för att kunden just ska få känsla av att denne hittat just ett riktigt bra fynd och fått en bra deal. Så är det ett fynd du vill hitta? Kolla om du hittar det hos Fyndiq.