Förläng håret trendigt och tidlöst

Förläng håret trendigt och tidlöst

Människan har sysslat med sitt hår ända sedan stenåldern och att styla kalufsen efter olika trender är sannerligen inget nytt. Håret har varit både en statussymbol och en uttrycksform, och alltid något riktigt roligt att experimentera med. Färger, frisyrer och förlängningar är alla kul sätt att leka med looken på.

Här kan du läsa om hur hårförlängningstrenden startade och varför den varit otroligt populär så länge. Vill du skaffa en förlängning till dig själv kan du enkelt boka tid hos https://bokahårförlängning.se i din stad och se fram emot ett snyggt resultat som håller i flera månader. Allt som krävs är att du har minst 10cm långt hår och sedan är det bara att välja stil.

Hur det hela startade

Bevisen för de första hårförlängningarna går tillbaka till antikens Egypten. Självaste drottning Kleopatra ska ha älskat att använda blåa extensions i sitt hår och det var även vanligt med peruker bland både kvinnor och män. Under historiens lopp tillkom nya tekniker som till exempel fönar och hårprodukter. På 1950-talet blev den moderna formen av hårförlängningar inne efter att en amerikansk kvinna vid namn Christina Jenkins hade uppfunnit en metod att sy in löshår nära skalpen. Sedan dess är de en av stjärnornas bäst bevarade hemligheter när det gäller håret.

Disco och glamour

På det vilda 70-talet tog discotrenden världen med storm och med det blev det populärt med kreativa frisyrer både på dansgolvet och till vardags. Stora namn som Donna Summer, Diana Ross och Cher ställde sig på scenen med imponerande frisyrer och Farrah Fawcetts hår på TV och vita duken blev snabbt ikoniskt. Det extravaganta modet fortsatte långt in på 80-talet och hårförlängningarna användes för att skapa ett så stort burr som möjligt.

På 90-taket skedde en förändring där det blev populärt med ett mer jordnära utseende. Kändisar som Jennifer Aniston och Jennifer Lopez använde hårförlängningar för att understryka sin naturliga skönhet, och det gav dem en versatil look för alla tillfällen. Idag är i princip allt tillåtet och du kan satsa på stora Hollywood-lockar eller en kul, multifärgad stil.