En blomstertid för tatueringsstudior

Att gadda sig är verkligen en trend som bara växer sig allt starkare i samhället, men då fler och fler väljer att tatuera sig så ökar även behovet av tatueringsborttagning. Detta har fått tatueringsstudios och laserkliniker att höra klirr i kassan.

Var och varannan svensk springer runt med en tatuering so de gjort vid något speciellt tillfälle och som har för dem en alldeles speciell betydelse. Men, då många gör sina tatueringar med för dagen populära motiv är risken större att de ångrar sig. Och det kostar att ångra sig. För studios och kliniker finns yag laser tatueringsborttagning som många nu ser som en bra investering för att kunna möta den stora efterfrågan. För den som vill ta bort sin vän för livet är den både en kostsam och plågsam process man ger sig in i.

Att avlägsna en tatuering

  • Rosor
  • Fjärilar
  • Tribal
  • Ankare
  • Namn

Ja, dessa är några av de vanligaste tatueringar vi väljer att pryda våra kroppar med, och även de vanligaste som vi väljer att avlägsna från våra kroppar. I mer än 4000 år har människan valt att tatuera sin kropp, men det är först nu som vi har möjlighet att ångra oss. Kanske är det även den möjligheten som gör att vi vågar välja motiv? Genom många laserbehandlingar och några kronor senare har man en kropp fri från sin tatuering. Även då behandlingen är enkelt s kan det finnas hälsorisker om man inte vet vad man håller på med samt om man använder sig av utrustning som inte håller måtten. Så, ett varningens finger om man vill göra det hos en hemmatatuerare. Viktigt är att man kollar upp vad för teknik som används samt hur kompetent personen som ska avlägsna tatueringen är.

Kundkretsen som väljer att avlägsna sina tatueringar är mellan 20-35 år och fördelningen mellan män och kvinnor är relativt lika. Med största sannolikhet kommer det bara bli fler och fler som väljer att ta bort en tatuering och med det kommer även tekniken att utvecklas. Kanske kommer vi i framtiden vara så veliga att det blir trendigt med gnuggisar?