Elsparkcykeln ökar i popularitet

På bara några månader har antalet elscootrar i Stockholm växt i popularitet. Det beräknas finnas omkring 1500 sparkcyklar tillgängliga att hyra dagligen. Dock väljer alltfler invånare att numera köpa sin egen elscooter.

Stockholm är hem till omkring 2 miljoner invånare och ses som Sveriges kulturcentrum. Huvudstadens puls är ständigt igång och under rustningstid ringlar sig bilkön lång. På senare tid har dock ett nytt fenomen svept in över huvudstaden. Att åka elscooter i Stockholm är numera riktigt trendigt och transportmedlets smidiga egenskaper är som gjort för citykärnans många gator.

Smidigt alternativ i vardagen

scooterVar och varannan kotte i innercity ses åkandes på en elsparkcykel idag. Det är i för sig inte så värst konstigt. En elscooter kommer med många smidiga funktioner som gör transportmedlet till en favorit för både vardagsbruk och pendling till och från jobbet.

De flesta tillgängliga scootrarna du kan hyra kommer upp i en maxhastighet på cirka 20 km i timmen, vilket följer Transportstyrelsens regler samt gör att de faller i samma klass som cykeln. Till skillnad från en vanlig cykel tar sparkcykeln dock inte upp lika mycket plats. Detta i kombination med hur enkelt det är att använda detta elektroniska färdalternativ, gör detta till en favorit bland många.

Köp din egen elscooter

Du kan både hyra och köpa en elscooter. Hyralternativet låses upp via en app som diverse hyrbolag har utvecklat. Vanligtvis kostar detta dig omkring 1 till 3 kronor per minut. Dock har mild kritik riktats till hyrbolag och det menas att sparkcyklar ibland står i vägen för cykelparkering eller viktiga ingångar.

Problemet uppstår då du inte får ta med en elsparkcykel in och förvara den i exempelvis hemmet. Dock kan du lösa detta genom att köpa en elscooter istället. Utöver smidig förvaring i hemmet kan du dessutom investera i ett alternativ som passar just dig. I längden är detta även det mest ekonomiska alternativet.