Bröllopstrender för den stora Dagen

Ett av de stora momenten i livet är att gifta sig med den du älskar, och för många är bröllopsdagen något de drömt om sedan barnsben. Det är ett romantiskt och hoppfyllt möte mellan två klappande hjärtan, och en glädjestund att fira med nära och kära.

Precis som med allt annat så går det trender även när det gäller bröllop och det kan ha att göra med allt från klädseln till det övergripande temat. Här kan du läsa om några trender som råder för närvarande som kanske kan inspirera dig i planeringen av din eller en närståendes stora Dag.

Personliga teman

Även om bröllop alltid varit en personlig affär så har de länge varit ganska ritualiserade och enhetliga. Idag har det vänts upp och ner på det och nu blivit inne för par att blanda in mycket individuella element som bäst reflekterar dem och deras personligheter. Istället för att dekorera receptionslokalen med klassiskt tyll och vita servetter kan du idag hitta massor med annorlunda och roliga dekorationsföremål http://www.calligraphen.se/sv/artiklar/brollop/tillbehor_dekorationer/index.html som går i regnbågens alla färger, mönster och material, exempelvis:

  • Hängande pom-poms i olika kulörer
  • Girlanger med brudparets namn
  • Instagram-skyltar med kul hashtags
  • Konfetti med kärleksfulla ord

Vidare så behöver musiken som spelas till den första dansen inte längre vara en klassisk vals utan lika gärna komma från Metallica, och gästerna kan till och med uppmuntras att klä ut sig enligt ett visst tema.

Glatt och glittrigt

Den traditionella bröllopsklänningen är fortfarande populär och det finns mycket inspiration att hämta från olika epokers vigselmoden, men det har också tillkommit en hel del trender. Extra bling-bling på bröllopet är det många som tycker är kul, och modedesigners visar just nu bröllopskreationer som är fullspäckade av glitter och skira material som påminner om både Hollywoodglamour och sagor.

Små detaljer – stora idéer

Skillnaden syns ofta i detaljerna och när du ska organisera ett bröllop så finns det vissa, ganska små ingredienser som kan göra hela evenemanget extra trevligt. Att exempelvis servera en meny som även uppskattas av vegetarianer, eller åtminstone har veganska alternativ, visar omtanke om gästerna då alltfler väljer veganismen idag, och det är alltid smart att ägna extra uppmärksamhet åt bordsplaceringen. Ju bättre alla trivs desto trevligare blir ju upplevelserna och minnena från en av livets största dagar.