3 smyckestrender 2020

3 smyckestrender 2020

De starkast lysande smycketrenderna år 2020 handlar om hållbarhet och noga utvalda smycken. Istället för kvantitet bör du satsa på några få tidlösa kvalitetssmycken. Våga mixa silver och guld för att plocka extra trendpoäng.

Smycken är ett utmärkt sätt att förvandla en enkelt outfit. Genom att addera ett par väl valda smycken kan du framhäva din stil och personlighet på ett elegant sätt. Trenderna inom smyckebranschen speglar övriga influenser i samhället. De senaste årens billiga fejksmycken är helt ute 2020. Istället syns en mer hållbar trend där konsumenterna satsar på några få utvalda stilrena smycken som håller länge. Här kan du läsa mer om tre smycketrender som dominerar 2020 och hur du kan använda dem.

Kvalitet före kvantitet

Dagens konsumenter är miljömedvetna och satsar på hållbarhet. Glöm billiga fejksmycken i kopiösa mängder. Istället bör du välja ett eller flera kvalitetssmycken som håller länge. Klassiker som Efva Attlings guldhalshand är tidlösa och håller livet ut. Ett guldhalsband är ett klassiskt smycke som passar lika bra till en jobbklädseln som till festligare klädesplagg. Efva är en av Sveriges mest berömda och populära smyckedesigners och hennes smycken är stilrena med vackra detaljer som exempelvis hjärtan, ädelstenar och diamanter. Denna typ av smycken är precis i linje med denna hållbara konsumtionstrend som råder. Genom att satsa på några få kvalitetssmycken som håller länge minskar du din påverkan på miljön. De föregående årens slit-och-släng-samhälle och konsumtionshets är helt ute. Exempel på tidlösa smycken som du kan bära varje dag är följande:

  • Klassiska material – Guld, silver, vitguld och roséguld fungerar alltid.
  • Äkta ädelstenar – Diamanter, safirer, smaragder och rubiner är bara några av många ädelstenar som passar utmärkt för att ge stilrena smycken en elegant twist.
  • Stilrena modeller – Enkla guldhalsband med ett personligt hänge, eleganta armband eller klassiska diamantörhängen kommer aldrig att gå ur tiden.

Mixa guld & silver

Det har länge funnits en oskriven regel om att aldrig blanda guldsmycken med silversmycken. I år är det dags att bryta denna regel. Med stilrena smycken i guld och silver går det utmärkt att blanda dem efter humör, personlighet och outfit. Ett vackert guldhalsband kan matchas med örhängen eller armband i silver. Om du vill testa denna trend på ett diskret sätt kan du välja en ring i guld och en i silver och bära em på samma hand. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till smycken. Guld och silver är klassiska metaller som passar till alla outfits och stilar. Det viktigaste är att du vågar prova dig fram och hittar hållbara smycken som du trivs med.

Satsa på ett statementsmycke

Ett så kallat statementsmycke är ett smycke som stjäl all uppmärksamhet. Det kan vara ett par iögonfallande örhängen, ett maffigt halsband eller ett lyxigt armband. Denna typ av smycke passar oftast bäst tillsammans med en enkel outfit. Med andra ord bör du planera kläder efter smycken och inte tvärtom när du bör ett statementsmycke. År 2020 är statementsmycket en dominerande trend som syns hos de flesta stora modemärken. Nytt för i år är den så kallade statmentkedjan som med fördel bärs runt halsen eller handleden. Detta smycke passar framför allt utmärkt till fest och bärs med fördel ihop med en enkel klänning.